http://cookie-script.com/s/.js

De 5 bedste trail løbesko til herrer og damer i 2022

Trail-130921-b-1200x628_1-1024x536-1

Opdateret 4. juli 2022

Uanset årstid er trailløb noget af det fedeste der findes. Det at komme ud i naturen og løbe giver en helt anden løbsoplevelse end bare at løbe inde i byen. Vi har herunder samlet de bedste trail løbesko til herre og dame.

Hvad er en trailsko?

En trail løbesko er en type sko, der er designet specielt til brug på ujævne eller ubefæstede overflader. I modsætning til løbesko til landevejsløb, som er designet til at give dæmpning og stabilitet på glatte, jævne overflader, har trailsko en række designelementer, der hjælper med at beskytte foden mod sten, rødder og andre forhindringer. 

Disse funktioner omfatter forstærkede tåbokse, mere holdbare mellemsåler og aggressive trækkraftmønstre. Desuden er trail løbesko ofte bredere end en sko til asfalt for at give en stabil platform på ujævnt terræn.

Hvilke trailsko skal jeg vælge?

Der er mange faktorer at tage hensyn til, når du skal vælge de rigtige trailsko til dine behov. For det første skal du tænke på, hvilken type terræn du skal løbe i.

Hvis du primært løber på rimelig velplejede stier, kan du slippe af sted med en lettere, mere minimalistisk sko. Hvis du derimod løber på ujævne stier med mange sten og rødder, har du brug for en kraftigere sko med en mere robust konstruktion.

For det andet skal du overveje det klima, du skal løbe i. Hvis du bor i et tørt klima, skal du have en sko, der har god dræning, så dine fødder ikke bliver for svedige. Hvis du derimod bor i et vådt klima eller skal løbe om vinteren, skal du have en sko med god vandtæthed for at holde dine fødder varme og tørre.

Endelig skal du tage hensyn til dine egne personlige præferencer. Nogle mennesker foretrækker en blødere, mere dæmpet sko, mens andre foretrækker en fastere, mere responsiv følelse. I sidste ende er den bedste trailsko for dig den, der føles mest komfortabel og giver den bedste ydeevne til dine specifikke behov.

5 bedste trail løbesko til damer

New Balance Fresh Foam More Trail V2 – dame

– Mest støddæmpende trailsko

New Balance Fresh Foam More Trail V2 til kvinder er den perfekte trail løbesko til dig der ikke vil gå på kompromis med støddæmpningen. More Trail er i princippet en trail udgave af den super populære asfalt løbesko New Balance Fresh Foam More V2. Fresh Foam mellemsålen gør denne trailsko til en af de bedst støddæmpende trail løbesko til kvinder på markedet og vil beskytte dig mod alle underlag uden at skoen føles tung og klodset. Overdelen er i et fuldt mesh materiale der sikrer suveræn åndbarhed og ventilation. Ydersålen har en grov profil, hvilket gør at du står rigtig godt fast både på blødt og mudret underlag men også på feks sten og grusunderlag.

Dette er en trailsko som vi i Runners Lab er meget begejstret for. Den sidder virkelig godt rundt om foden og den egner sig til stort set alt slags trailløb, selv til ultraløb. Så mangler du en ny løbesko til at løbe offroad i, så kan vi varmt anbefale New Balance More Trail V2.

Altra Lone Peak 6 – dame

– Allround trailsko til løberen der lander på midt og forfod

Hvis du kun ønsker en trailsko, der kan klare alt slags terræn så er Altra Lone Peak 6 til damer et perfekt bud. Igennem de sidste 10 år har Altra Lone Peak været den mest populære trail løbesko fra Altra. Dette skyldes primært at den fungere på stort set alt trailunderlag, om det er tekniske mountainbike spor, i skoven, på grusstier eller i bjergene.

Den nye Altra Lone Peak 6 til damer, er den klassiske trailrunner man kender det fra Lone Peak-serien.
I denne nye model er der ikke sket de store ændringer, hvilket er en god ting, da Lone Peak 5 havde rigtig mange gode ting kørende for sig

Modellen kommer med den velkendte brede fodformet tåboks og 0mm drop. Ydersålen er den holdbare og solide MaxTrac™ og TrailClaw™. 

Skoen kommer ligeledes med dræn til de våde dage eller det våde vejr og Altras StoneGuard™ som beskytter mod sten og skidt.


Alt i alt er Altra Lone Peak 6 en helt suveræn trail løbesko der egner sig til alt fra nybegynderen til ultraløberen.

On CloudUltra

– Til ultraløberen eller løberen der ønsker bare god komfort

On Cloud ultra er en super støddæmpende, super komfortabel og alsidig trail løbesko til damer. Cloudultra er til trailløberen der ønsker en trailsko der kan bruges til alt lige fra ultratrail, til korte ture på de danske skovstier. Skoen sætter absolut ingen grænser for hvilke distancer du ønsker at løbe. 

Et dobbelt lag Helion superskum kombineret med 2 lags Cloudtec, sikrer at du får en helt unik støddæmpning og beskyttelse fra underlaget. Ydersålen er konstrueret således at sten ikke kan sætte sig fast under skoen, hvilket gør skoen perfekt på grusstier eller i bjergene. Missiongrip giver On Cloudultra en god skridsikkerhed, selv på meget vådt og glat underlag.

Overdelen er lavet i en 2 lags membran som både er åndbar og slidstærk, således du bare kan give den gas, uden at bekymre dig om skoens holdbarhed. Overdelen omslutter foden, således du føles dig tryg og komfortabel i hvert en fodafvikling.

Så mangler du en trailsko som ikke bare lever op til de højeste standarder indefor trailløb, men som også ser super fed ud, så skal du bestemt prøve kræfter med den nye On Cloudultra.

Brooks Caldera 6

– Perfekt til grus og mere fast underlag

Brooks Caldera 6 trailsko til damer, er til dig der gerne vil prøve kræfter med bjergløb, eller som allround trailsko til de danske spor og stier. 

Skoen er suveræn i kuperet trail terræn da den har maksimal grip grundet deres TrailTack Rubber ydersål. BioMogo DNA stødabsorberingen giver super beskyttelse samt en meget responsiv afvikling. Mellemsålen er med Brooks helt nye mellemsålsmateriale: DNA LOFT v3.

Overdelen i 6 mesh på Brooks Caldera er designet til at være let og åndbar, hvilket holder dine fødder kølige og behagelige på selv de længste løbeture. Overdelen sikrer 360 graders suveræn pasform og snørresystemet gør at du kan snørre den helt tæt til foden, uden irritation. Mudguard og TPU beskyttelse foran beskytter mod mudder samt mod spidse genstande.

Altra Timp 4

– Door to door trail løbesko. Kan både bruges på asfalt og skovstier.

Altra Timp 4 trailsko til damer, er den ultimative trail løbesko til stort set alt trailløb i Danmark. Den nye Timp 4 til kvinder fra Altra har fået en makeover siden sidste model, ikke kun designmæssigt men ligeledes egenskaberne i skoen.

Altra Timp 4 mener vi er den perfekte trailsko hvis du skal have en trailsko er passer til det hele. Den føles næsten som en almindelig landevejssko, hvilket du også i mindre grad vil kunne bruge den som. Altra Timp 4 er også super populær hos løbere, der gerne vil have en sko, de kan løbe på hårdt underlag i op til skoven, og som samtidig er funktionel nok til at klare selv de mest tekniske trailspor.

Ydersålen er en kombination af det velkendte Trailclaw mønster under midtfoden, der sikrer en god skridsikkerhed i afsætsfasen og MaxTrac der gør at skoen cruiser igennem stort set alt terræn.

Yderligere er skoen blevet udstyret med dræn i midtsålen ved forfoden for bedre at kunne slippe af med sved og vand inde i skoen. Til sidst har Timp 4 fået en ny og mere slidstærk overdel. 

Alt i alt er vi i Runners Lab super begejstret for Altra Timp modellen, som vi syntes præstere super godt på både funktion, pasform og design.

5 bedste trail løbesko til herre

New Balance Fresh Foam More V2 – herre

– Mest støddæmpende trailsko

New Balance Fresh Foam More Trail v2 til herre er den perfekte trail løbesko til dig der ikke vil gå på kompromis med støddæmpningen. More Trail er i princippet en trail udgave af den super populære asfalt løbesko New Balance Fresh Foam More V3. Fresh Foam mellemsålen gør denne trailsko til en af de bedst støddæmpende trail løbesko til mænd på markedet og vil beskytte dig mod alle underlag uden at skoen føles tung og klodset. Overdelen er i et fuldt mesh materiale der sikrer suveræn åndbarhed og ventilation. Ydersålen har en grov profil, hvilket gør at du står rigtig godt fast både på blødt og mudret underlag men også på feks sten og grusunderlag.

Dette er en trailsko som vi i Runners Lab er meget begejstret for. Den sidder virkelig godt rundt om foden og den egner sig til stort set alt slags trailløb, selv til ultraløb. Så mangler du en ny løbesko til at løbe offroad i, så kan vi varmt anbefale New Balance More Trail V2.

Altra Olympus 4

– Til løberen der ønsker en stabil og støddæmpende trail løbesko.

Altra Olympus 4 er en af de mest populære trailsko til herre fra Altra. Altra Olympus er absolut en af de mest tekniske og stødabsorberende trail løbesko på markedet. Olympus var oprindeligt tiltænkt ultra trailløbere, der virkelig er vant til at få ekstrem ømme og trætte fødder, specielt ved løb på mange sten og klipper. Men idag er Altra Olympus også rigtig populær til trailløberen der bare ønsker maksimal støddæmpning (33mm stack height) og suveræn kontrol og som ønsker at kunne stå fast uanset underlag. 

Altra Olympus 4 har fået nogle gennemgående opdateringer. De to helt store ændringer, er den nye ekstrem åndbare og slidstærke overdel samt den helt nye og redesignet Megagrip Vibram ydersål, som sikrer ekstrem godt grip på stort set alt trail underlag. Overdelen er bla. blevet opdateret med ekstra slidstærk tåboks, samt drænhuller i fronten, for at vand i skoen kan løbe ud igen.

Dette er et rent monster af en trail løbesko, som egner sig til alle der ønsker komfort, slidstyrke, maksimal støddæmpning og eminent skridsikkerhed.

Salomon Speedcross 5

– Perfekt til både trailløb og til vandreture

Salomon’s ikoniske trailsko er nu kommet i en version 5, der vil bringe ekstra fart til skovene. Let, hurtig, og med en super pasform. Speedcross 5 giver det ultimative greb under alle forhold.

Skoen er lavet i et overdelsmateriale som er mere dynamisk, let, åndbart og vandafvisende end tidligere set. Derudover har skoen fået endnu bedre ContaGrip så sikre at du kan stå fast selv på de mest glatte underlag. Salomon Speedcross 5 har med den nye Energy Cell+ mellemsål optimeret støddæmpningen i skoen, så du også kan bruge denne trailsko til de helt lange løb. Salomon´s velkendte Quicklace system gør det nemt at snørre skoen og en lille lomme gør at snørrebåndet ikke hænger fast i grene m.v. under løb.

Alt i alt er Salomon Speedcross 5 absolut stadig et af de bedst bud på en allround trailsko, der findes på markedet!

Altra Lone Peak 6 – herre

– Allround trailsko til løberen der lander på midt og forfod

Hvis du kun ønsker en trailsko, der kan klare alt slags terræn så er Altra Lone Peak 6 til herre et perfekt bud. Igennem de sidste 10 år har Altra Lone Peak været den mest populære trail løbesko fra Altra. Dette skyldes primært at den fungere på stort set alt trailunderlag, om det er tekniske mountainbike spor, i skoven, på grusstier eller i bjergene.

I denne nye model er der ikke sket de store ændringer, hvilket er en god ting, da Lone Peak 5 havde rigtig mange gode ting kørende for sig.


Modellen kommer med den velkendte brede fodformet tåboks og 0mm drop. Ydersålen er den holdbare og solide MaxTrac™ og TrailClaw™.


Den indbyggede rock plate er blevet markant mere fleksibel og giver en lettere, mere fleksibel og fjedrerne fodafvikling. Der er udviklet en ny Stone Guard, som er markant lettere og som samtidig, beskytter dine fødder mod skarpe sten og rødder, så du trygt kan løbe igennem alt trailterræn.

Alt i alt er Altra Lone Peak 6 en helt suveræn trail løbesko der egner sig til alt fra nybegynderen til ultraløberen.

TOPO MTN Racer 2

– Fast og responsiv trailsko, perfekt til dine hurtige ture og konkurrencer.

Topo MTN-Racer 2 er en race specifik trail løbesko eller hiking sko. Denne konkurrence/fart trailsko er absolut en af vores favoritter, så kan du godt lide trailløb samt løbe stærkt, så skal du prøve Topo Athletics MTN-Racer 2. Med den bredde tåboks som er kendetegnene for alle Topo sko (fodformet) får du god plads til tæerne og sikre at fødderne kan bevæge sig naturligt. MTN Racer er suveræn til underlag som sten, klipper, grus, mudder, våde forhold, altså til stort set alt trail underlag.

Topo MTN-Racer 2 har en stack højde på 30mm hæl og 25mm forfod, dette giver skoen suveræn god støddæmpning uanset underlagstype. Topo MTN Racer 2 har fået tilført et lag af det meget stødabsorberende Zip Foam materiale i mellemsålen, Som man også kender fra bla. Topo Phantom 2.

Topo MTN-Racer 2 har en Vibram Megagrip ydersål som er en af de mest slidstærke og robuste ydersåler på markedet. Megagrip sålen gør at du står rigtig godt fast på blødt og vådt underlag, selv når du giver den gas rundt i sving, på nedløb osv.

Skoen har en Rip-Stop mesh overdel som giver en super god pasform men også en følelse af kontrol og stabilitet. Der er dræn huller på yderside og inderside, som sikre at vand nemt kan komme ud af skoen. Pløsen er lavet ekstra blød i toppen for at mindske trykker på din Tibialis Posterior sene ved løb op ad bakke/bjerge. På Topo MTN-Racer er der tilføjer et system bagpå hælen hvor du har mulighed for at fastspænde Gaiters.