http://cookie-script.com/s/.js

Anmeldelse: Asics GEL-Kayano 27 – en ren klassiker!

21-thumb

Af Peter Mousten

Det er over 20 år siden, at jeg selv løb i mine første løbesko fra Asics Kayano, og 18 år siden vi solgte den første Asics Kayano løbesko i vores butik i Urbansgade, Aalborg. Dengang var det introduktionen på Asics Kayano 9, som vi dengang solgte til 1500kr, altså nøjagtig samme pris som skoen koster idag…

ASICS er fra Japan og firmaet startede i 1949, hvor det gennem 50’erne, 60’erne og 70`erne udviklede sig til at være, et af de helt store brands indenfor track og atletik. I 1964 lavede Asics deres kendte krydsende linier, som første gang blev præsenteret ved OL i Tokyo samme år . Striberne ser vi stadig på siden af de fleste modeller fra Asics, og også på den nye Asics GEL-Kayano 27.

Ved Hamburg Marathon 2010 løb over 50% af de samlede motionister, ifølge Asics, i et par Asics. Dette er, så hvidt jeg ved, ikke set så stort siden hen, hvor mange nye skomærker, har vundet noget popularitet blandt løberen.

Jeg løb marathon i Kayano 17 for præcist 10 år siden, og har i weekend teste den helt nye model. 

Her er min vurdering

 “Tryghed, god pasform, god stabilitet, god stødabsorbering”


Mit første indtryk af Asics GEL-Kayano 27 er pasformen, hvor min fod med det samme, finder sig til rette i denne luksus udgave fra Asics. Der er for mig ikke noget at sætte en finger på ved pasformen. Dog kan den for mig virke “lidt for god”. Dette mener jeg, fordi der efter min mening, er for meget polstring ved hælen, bag pløsen og akillessenen. Dette giver mig næsten mere lyst til, at bruge skoen til hverdag end til løb.

Faktisk har jeg brugt de fleste Asics GEL-Kayano, som jeg har haft, til dagligdag, hvilket skoen virkelig også er perfekt til.
Netop derfor vi også sælger den i farven sort. Nu er det dog til løb jeg testede den til. Og til motionisten, som har brug for at føle sig tryg, til de daglige løbeture er GEl-Kayano 27, et ret sikker valg af løbesko som du trygt kan vælge.

Tryghed er lige hvad Asics GEL-Kayano 27 giver

God pasform, god stabilitet, god stødabsorbering og altså en bekymringsfri løbesko, så man i stedet kan koncentrere sig om, at komme ud på de daglige træningsture. Jeg føler at GEL-Kayano 27 er mere åndbar end forgængeren. Selv i 25 grader, som jeg testede GEL-Kayano 27 i, kunne jeg fint komme af med varmen fra min fødder.

Jeg brugte Injinji tåstrømper i skoen og selvom de fylder lidt mere, var der fin plads til mine fødder, i den elastiske og åndbare mesh overdel. Vægten er, på min størrelse, 14 gram lettere end GEL-Kayano 26, men det er ikke noget man, som løber, kan mærke og heller ikke noget, som betyder det store i en mængdetræningssko.

Designet er lavet lidt mere clean og hælkappen er i lille smule lavere, men alt i alt synes jeg ikke, at jeg var i tvivl om, at det var en klassisk og lidt kedelig Asics GEL-Kayano jeg havde på fødderne.

På trods af at der gennem årene er kommet endnu mere stødabsorbering i Asics Kayano, så er stabiliteten stadig rigtig fin.

Jeg løber med en jævn til kraftig overpronation. På de længere og ikke så hurtige ture, nyder jeg godt af Asics GEL-Kayano 27’s pasform og stabilitet. 

Play Video

Tekniske specifikationer:

Vægt:
309 GRAM
Drop:
10MM
Underlag:
ASFALT, FORTOV OG GRUS
Type:
KRAFTIG OVERPRONATION
Brug:
DAGLIG TRÆNING