http://cookie-script.com/s/.js

Anmeldelse: Brooks Adrenaline GTS 21

1-10-1024x576-1

Hvad så… Hvad er nyt Brooks Adrenaline GTS 21?

Det er ikke nogen hemmelighed at vi i Runners Lab altid har været meget begejstret for Brooks løbesko. Derfor er det også altid en stor fornøjelse at teste deres nye modeller af på landevejen.

Brooks Adrenaline GTS 21 er Brooks bud på en stabil mængdetræningssko til dig der har brug for støtte mod overpronation. I modsætning til mange andre stabile løbesko i samme kategori, arbejder Brooks med Guiderails som er en mere holistisk måde at anskue stabiliseringsprocessen på. Guiderails skal sørge for at holde knæet lige og undgå vrid og uhensigtsmæssige rotationer i fod, knæ og hofter. Helt praktisk har man indlagt hævninger på både ydersiden og indersiden af løbeskoen, som er med til at hjælpe foden tilbage ind mod midten, hvis den skulle bevæge sig for langt ud til en af siderne.

Denne måde at bygge stabiliteten op på, gør at skoen kan bruges til både løberen med brug for let til moderat stabilitet men også til løberen med brug for maksimal støtte. Man kan med andre ord sige, at Brooks Adrenaline GTS 21 støtter dig når du har brug for det og støtter dig ikke når du ikke har brug for det.

Brooks Adrenaline GTS 21 er blevet opdateret med den bløde DNA LOFT stødabsorbering i hele mellemsålen i modsætning til den tidligere version, hvor der kun var DNA LOFT i hælen. DNA LOFT er kombineret med Bio Mogo DNA støbabsorberingen, som gør at man både får en blød og komfortabel løbesko uden at den føles for livlig og ustabil

Min oplevelse af Brooks Adrenaline GTS 21

Jeg har nu efterhånden løbet ca. 200 km i mine nye Brooks Adrenaline GTS 21 og min oplevelse er stadig, som da jeg løb min første tur i skoen. 

Denne sko føles absolut ikke som en klassisk tung, stiv og hård overpronations løbesko. Den føles nærmere som en neutral mængdetræningssko både i vægt, følelse og funktion. Dette skyldes bla. at Adrenaline GTS 21 er en del lettere end tidligere versioner, så den nu ligger i samme vægtklasse som deres top neutrale løbesko Brooks Glycerin 19. Den lavere vægt skyldes den nye Engineered mesh overdel, hvor man har skåret alt unødig grafik, logoer osv. væk.

Men selvom skoen føles let, stabil og meget stødabsorberende, så er det ikke en sko, der er bygget til fart. Du kan godt bruge skoen til lidt længere tempo, pas og fartleg, men der hvor den har sin force er som en god stødabsorberende, stabil og slidstærk mængdetræningssko, der giver dig en følelse af god beskyttelse fra underlaget kilometer efter kilometer. Jeg har også med stor succes brugt skoen som restitutionsløbesko, på de dage hvor jeg har følt at kroppen var ekstra øm, træt og tung.

Play Video

Min oplevelse af skoen!

Men selvom skoen føles let, stabil og meget stødabsorberende så er det ikke en sko der er bygget til fart. Du kan godt bruge skoen til lidt længere tempo pas og fartleg, men der hvor den har sin force, er som en god stødabsorberende, stabil og slidstærk mængdetræningssko, der giver dig en følelse af god beskyttelse fra underlaget kilometer efter kilometer. Jeg har også med stor succes brugt skoen som restitutionsløbesko, på de dage hvor jeg har følt at kroppen var ekstra øm, træt og tung.

 

Min konklusion af skoen

Alt i alt er jeg svært begejstret for den nye udgave af Brooks Adrenaline GTS. For mig er det en løbesko jeg bruger i størst delen af min træning, specielt til de mange rolige ture, samt lange ture med indlagt fartpas. 

Men for mig kan skoen ikke stå alene, da jeg savner den responsivitet og fremdrift, som man får i en lidt mere dynamisk interval og konkurrence løbesko.

Tekniske specifikationer:

Vægt:
Herre 294 gram / Kvinde 258 gram
Drop:
12 mm
Underlag:
Asfalt, grus og fortov
Type:
Overpronations løbesko
Brug:
Mængdetræningssko til daglig træning på hårdt underlag