http://cookie-script.com/s/.js

Anmeldelse: Brooks Hyperion Elite 2 – Carbon løbesko

18-thumb

Anmeldelse af Brooks Hyperion Elite 2

Brooks Hyperion Elite 2 er en ultimativ race sko.
Den er udstyret med den nitrogen injekterede mellemsål ”DNA Flash” som har en lav vægt og en utrolig energireturnering.
Der er en fuldlængde carbonplade, som medfører at man sparer energi på sine løbeture.
Til sidst er der den såkaldte ”Rapid roll” teknologi, som sikrer dig et hurtigt afsæt.

Jeg har testet skoen på forskelligt underlag og ved forskellige hastigheder.
Først og fremmest er pasformen af skoen god, den slutter tæt om foden – men har stadig en anelse plads ude ved forfoden så man kan sprede sine tæer en anelse og opnå mere fremdrift.
Hyperion Elite 2 tvinger dig nærmest fremad, det er klart den hurtigste sko jeg har prøvet, samtidig med den er behagelig. Ikke behagelig som en mængdetræningssko, men af en konkurrence sko synes jeg Brooks har gjort et fantastisk stykke arbejde med denne model.

Som nævnt tidligere testede jeg den ved forskellige hastigheder og underlag herunder asfalt og atletikbane, hvor den fungerede godt begge steder.  Den første pace der blev testet var omkring 4.30, der var den god – men måske ikke meget bedre end Brooks anden model Hyperion tempo, dernæst pace 4.10 (som er min halvmaraton fart), her begyndte den at komme lidt mere til sin ret ved at tvinge mig mere frem på midt/forfod og til sidst pace 3.45 – her må jeg erkende, at jeg var fuldstændig i ekstase over den. Det var som om, at desto hurtigere man løb i skoen desto mere fik man ud af den. Dog skal det siges, at den var god på samtlige hastigheder, men desto mere fart og frem man kom på foden desto mere fik man ud af selve skoen.

Det eneste jeg har at sige om skoen, som ikke fungerede så godt for mig (i starten) er snørebåndene. Jeg skulle lige lære, hvordan man bandt dem ordentligt, men ved hjælp af det såkaldte ”Runners knot” var der efterfølgende ingen problemer.
Til slut vil jeg komme ind på prisen, som mange vil synes er dyrt. Det er fuldt ud forståeligt, men på den anden side vil jeg sige at den koster det samme, som andre sko i samme kaliber. Det er en virkelig god sko og det er skoen, som vil give de ekstra procent til løbere som stræber efter en ny pr.

Final score: 9/10 – Helt lavpraktisk en fantastisk sko. 

Play Video