http://cookie-script.com/s/.js

Anmeldelse: New Balance Vongo V5

48-thumb

Version 5 af modellen har ligesom sin fætter/kusine 1080’eren, et 8 mm drop, men er opgraderet til Fresh Foam X midtsål, hvilket giver mulighed for hurtigere overgangsperiode, hvis man fx. har 1080 eller en anden sko med lignende karakteristik. Modsat Vongo V4, så har specielt overdelen omkring hælen fået et anderledes look. Hvor V4 havde et mere sokke-agtig design, er man i V5 gået lidt tilbage til, hvad man kender fra mange andre modellen. Endvidere går den bagerste del af overdelen noget længere op af achillessenen end på den tidligere version, og midtfoden er blevet 5mm bredere end forgængeren. Over tå-boksen har man den dejlig fleksible overdel som man kender det fra 1080’eren.

Jeg passer en str. 44.5 i denne model, hvilket også er det jeg benytter i mine andre løbesko. 

Skoen er kategoriseret som en stabilitetssko, med hvad New Balance kalder for ’gradient stability’, hvilket betyder at de har gjort en del af midtsålen, på indersiden af skoen, mere fast. Det giver, sammen med den brede sål under forfoden, den tætsiddende pasform omkring midtfoden samt Fresh Foam X skummet, en behagelig blød, men ligeledes stabil løbetur.

Jeg har testet den ved en langsom tur og en lidt hurtigere tur (alt er relativt), hvor jeg syntes at skoen føltes mere behagelig, da der kom lidt fart på. Om det så var fordi det var anden tur i skoen eller jeg blot have sovet bedre, vides ikke ????. Andre testere syntes ikke den gør sig godt ved højere tempo, men det er måske fordi mit ’hurtig’ tempo er deres langsom? Jeg vil lade dig om selv at bedømme, hvor du synes den er bedst.

Hvorom alting er, så kan skoen både bruges til de lange langsomme ture og lige ledes turene med højere tempo, hvorfor skoen kan bruges på flere forskellige løbsdistancer. Den er dog betegnet som en maximalist sko, hvor det ofte er komfort og stødabsorbering som er fokus, hvorfor den nok ikke er egnet til sprint træning eller til at sætte nye rekorder i på 5k ture. For mit eget vedkommende vil skoen blive brugt på mine længere langsomme løbedage. 

Som løber lander jeg primært på forreste del af hælen, hvilket er en utrolig behagelig følelse i denne sko, men uden at jeg for fornemmelse af at den er FOR blød. Ydermere lægger man ikke rigtig mærke til, det fastere materiale på indersiden af skoen under løbet, hvilket for mig er et plus.
Endvidere har skoen et meget behageligt rul gennem hvert skridt.  

Alt i alt får man en utrolig behagelig og lækker stabilitetssko, både i pasform og løbeoplevelse, som helt sikkert bliver en af favoritterne, når du skal ud på lidt længere ture eller bare som din go-to-sko i hverdagen. 

Specifikationer:
Vægt: 280g i herre og 222g i dame
Drop: 8 mm
Midtsålshøjde: 26 mm i forfoden & 34 mm i hælen