http://cookie-script.com/s/.js

Bliv klar til at løbe halvmarathon

Sandes-halvmarathon-1

Skal du løbe halvmarathon og har brug for lidt inspiration? Hvad end det er første gang, du skal løbe et halvmarathon, eller det er dit fjerde halvmarathon, kan det være, at du har brug for lidt gode råd. Vi giver dig her en lille guide til, hvordan du forbereder dig bedst muligt til distancen på 21,0975 km. Både som førstegangsløber, men også som erfaren løber, hvis der skulle være noget, du har glemt.

Vælg de rette løbesko til halvmarathon

Først og fremmest er det vigtigt at have styr på de rigtige løbesko til halvmarathon. Find en løbesko som passer til lige netop dig. Det kan være en god ide at vælge en sko med god stødabsorbering, som samtidig ikke er for tung. Til halvmarathon-distancen vil jeg vælge Brooks Adrenaline GTS, som er en stabilitetssko til den overpronerende løber, der falder indad på foden. Er du neutralløber, findes skoen under navnet Brooks Ghost. Det er en blød sko med god komfort, men samtidig en sko man sagtens kan løbe tempo i. Er du på udkig efter en lidt hurtigere og lettere sko vil Brooks Hyperion eller Launch være et kanon bud!

Hav styr på dit udstyr til halvmarathon

Et par gode løbestrømper er også en god ide, så du undgår vabler og skavsår undervejs. Her vil jeg gå med et par Sporcks løbestrømper. Strømperne har god svedtransportering og et skaft, der går over anklen, så man undgår, at de glider ned under foden undervejs. 

Resten af påklædningen afhænger meget af temperaturen. En god tommelfingerregel er at lægge 5-10 grader til temperaturen.  Korte tights eller shorts er næsten et must til sommerens/efterårets løb. 

Her ville jeg vælge et par korte tights fra 2XU i modellen, der hedder Form Stash Hi-Rise. Det er et par tights, der giver en mild kompression, hvilket giver en bedre blodcirkulation og støtte. Derudover har de også en lomme til telefonen, gels eller hvad du ellers har brug for på din løbetur. De findes også i en lang tights udgave, hvis temperaturen viser sig fra sin dårlige side.

Til en varm sommerdag ville jeg vælge en top uden ærmer, da det giver god luft og frihed under løbet. Et godt bud på en let og lækker top i et flot design er modellen Q SPEED JACQUARD  fra NEW BALANCE. Er du mere til en t-shirt med korte eller lange ærmer, findes modellen også i disse udgaver. 

Bliv klar til halvmarathon med det rette tilbehør

Står solen højt på himlen kan det være en god ide at have en cap eller et par solbriller på for at skærme fra solstrålerne. Det hjælper dig fra at skulle bruge kræfter på at knibe øjnene sammen. Jeg ville vælge at løbe med et par solbriller fra Goodr Running. De laver fantastiske løbesolbriller, som har en tætsiddende pasform, og så vejer de næsten ingenting! Du mærker nærmest ikke, at du har dem på. 

Sørg for nok at drikke under et halvmarathon

Sidst men ikke mindst spiller dit væske- og energi-indtag en stor rolle for, hvordan du kan præstere bedst muligt på dit halvmarathon. Sørg for at få tanket godt op på væske i dagene op til, og drik gerne 0.5-1 liter på dagen inden selve løbet. Væske- og energiindtag er en meget individuel ting, og her handler det også om at teste af, hvad der virker for dig. Enten før eller efter længere og hårdere træningspas blander jeg altid vandflasken op med Hydrotabs Plus fra Purepower. Hydrotabs Plus indeholder elektrolytter, som indebærer en række vigtige salte og mineraler. Når du presser kroppen til enten træning eller konkurrence, er det vigtigt at opretholde væske- og saltbalancen. Hydro Plus indeholder også koffein, som kan bidrage til et ekstra skud energi, men findes også i varianter uden koffein. Til halvmarathon løbet ville jeg blande Hydro Tabs i vandflasken i timerne op til løbet for at sikre, at kroppen er hydreret, frisk og klar til at give den gas til løbet. Under selve løbet kan det være en idé at medbringe en gel eller to, som er med til at holde energiniveauet oppe undervejs.

Ellers er der ikke så meget tilbage end at sige god løbetur og held og lykke med dit halvmarathon!