http://cookie-script.com/s/.js

Hvorfor fodformede løbesko og strømper?

20-thumb

Fordi dine fødder skal holde hele livet og det er enormt vigtigt, at du giver plads til dine fødder og tæer, når du pakker dem ind til løbeturen! 

Hvis du har været til Yoga eller Pilates, har du nok allerede hørt din lærer sige, at du skal sprede fingrene eller tæerne, for at få bedre balance og mere styrke ud i tåspidserne og fingerspidserne. Dette gælder også for tæerne når du løber.

Mange af de klassiske løbesko har spidse tåbokse, der presser tæerne ind fra deres naturlige position. Specielt din storetå kommer ud af dens naturlige position, hvis du presser den ned i et par spidse løbesko, vandresko eller dagligdagssko. Dette giver dig både mindre stabilitet og tendens til større overpronation. Det øger også risikoen for svamp og vabler mellem tæerne, og kan giver dig smerter under forfoden. Til sidst øger det risikoen for bunios og hammertå. 

Formen på både Altra og TOPO løbesko, sammen med strømper fra INJINJI, gør det muligt for tæerne at slappe af og sprede sig naturligt. Skoene og strømperne giver stortåen lov til at forblive i en lige position.
Dette forbedrer stabiliteten og skaber et kraftigt afsæt, som optimerer dit løb

Det ville være fedt, hvis vi kunne skrive at det er et videnskabeligt gennembrud, men Injinji, TOPO og Altra giver bare dine fødder det arbejdsområde, de har brug for.

Det er vigtigt til sidst at nævne, at fodformede løbesko ikke gør dig til en hurtigere løber, men til en gladere løber!

STØRSTE FORDELE VED INJINJI STRØMPER SAMMEN MED TOPO OG ALTRA SKO:

  • Holder stortåen lige og øger stabiliteten og giver et mere kraftfuld afsæt
  • Tillader tæerne at slappe af og sprede sig naturligt
  • Mindsker risikoen for svamp og vabler mellem tæerne