http://cookie-script.com/s/.js

Knyster foran storetåen? Hvad gør jeg?

knyster-370x265

Knyster foran storetåen?

Hvad kan du selv gøre for at forhindre eller mindske risikoen for at få knyster ved ved storetåen?

Der er rigtig mange mennesker som døjer med knyster ved storetåen. Knysterne fremgår oftest hos kvinder men der er også mænd som udvikler knyster.

Mange gange kan en knyst blive så hæmmende at personen som har knysten risikere at få konstante smerter samt problemer med at gå eller løbe. Jo mere knysten udvikler sig, des sværere bliver det at finde fodtøj som kan passe foden og i det hele taget kan de blive så galt at stort set alt fodtøj gør ondt og forværre knysten. Dette kan føre til at man til sidst bliver nødt til at operere knysten væk og rette storetåen op. Ikke en særlig spændende operation at gå igennem og virkelig noget man bør undgå med mindre det bliver sidste løsning.

Derfor anbefaler jeg at du gør ALT hvad du kan for at undgå disse knyster og jeg har nogle forslag til hvad der kan afhjælpe dig. Først vil jeg lige informere dig om at jeg har lavet en kort video som kan give god mening at se for at forstå bedre, hvad der sker og hvorfor knysten udvikles.

Nr. 1.

Hvis du har en tendens til at overpronere er det vigtigt at du får støtte ved hælen og svangen da det belaster din storetås indadrotation rigtig meget hvis ikke du har støttet nok i skoen omkring din hæl og under din svang. Dette viser jeg i min lille demonstrations video som du kan se ovenfor. Hvis du afvikler dit løb hen over storetåen og ind på midten presses din storetå meget ind mod midten for hvert skridt du tager. Det giver grobund for at din kyst bliver større og du kan få smerter foran og i din storetå.

Herresko til overpronation:

Damesko til overpronation:

Nr. 2.

Nummer to ting man kan gøre er at sørge for at den sko man løber og går i er bred nok ude ved tæerne. Din storetå må ikke gå ud over sålen på skoen. Ved at tage indlægssålen ud af skoen og stille dig op på den kan du tydeligt se om skoen passer dig eller er for bred/smal. Hvis tæerne falder ud over sålen og skoen presser tæerne sammen på din fod kan det være skyld i at du udvikler en knyst. Det kan også give skader længere op i ben knæ og hofte. Så hvis du har en bred fod skal du løbe i en bred sko. 

Her kan du se nogle forskellige sko modeller til både løb og gang som er “forformede” og derved giver extra plads til tæerne.

Har du allerede en knyst og går din storetår allerede indad skal du i stedet gå efter en standard model og så bar købe den med extra bredde. Her kan du finde sko med extra bredde:

Husk at du finder flere skoanmeldelser og guides på vores Youtube kanal og er der noget du ikke finder så tøv ikke med at kontakte os på mail eller telefon.

Mvh Peter

Runners Lab