http://cookie-script.com/s/.js

Lær at binde en hællås

AdobeStock_195000112

Hvad er en hællås?

Har du nogensinde hørt ordet hællås nede i løbeklubben, eller når du løber med vennerne eller veninderne? Det er en måde at snøre dine løbesko på, hvorpå du kan få din hæl længere tilbage i dine løbesko og dermed få en bedre fornemmelse af hele hælkappen og en smule mere stabilitet på foden, når du løber. 

Når du køber en løbesko har du måske lagt mærke til, at der er et ekstra snørehul, som næsten aldrig er i brug, når du får skoen. Det hul i løbeskoen skal du bruge, når du laver en hællås til løbeskoene. Da det er rigtig svært at forklare via tekst, hvordan man laver hællås, har vores ekspert i Runners Lab lavet en lille vejledning, som du kan se inde på vores youtube-kanal ved at trykke på linket nedenunder. 

Vi har også forsøgt at lave en trin for trin guide, som gerne skal hjælpe dig med at forstå konceptet endnu bedre.

Vi håber, du finder glæde hjælp og vejledning, når du har set videoen om, hvordan du laver en hællås på dine nye løbesko. Så kan du også kan lave en hællås på dine løbesko.

Sådan binder du din en hællås

Trin 1 : Start med at snøre din sko, som du normalt ville binde snørebånd på din løbesko. Her er det vigtigt, at du starter fra bunden og arbejder dig op til toppen. Brug begge hænder til at stramme snørebåndene, så du får den samme længde snørebånd tilbage til at lave din hællås til løbeskoen.

Trin 2 : I stedet for at snøre løbeskoen færdig, skal du nu trække snørebåndet bagud og gennem det sidste hul. Du skal ikke trække det helt igennem, men lade en lille løkke sidde, som du kan sætte fingeren i.

Trin 3 : Gentag med en løkke på begge sider af skoen.

Trin 4 : Brug begge hænder til at stramme løkkerne, så din hællås spænder foden ordenligt fast i løbeskoen.

Trin 5 : Nu skal du bruge løkkerne til at binde snørebåndet på løbeskoen færdigt. 

Trin 6 : Snør din løbesko færdig, som du normalt ville gøre.

Når du har lavet en hællås på din løbesko, burde du straks kunne mærke en forskel i forhold til, når du normalt binder dine løbesko. Der er ikke nogen konkret facit liste til, hvordan man binder løbesko, men en hællås er med til at sikre, at dine løbesko sidder bedre fast på dine fødder. Du vil opleve, at det kan mærkes på din løbetur allerede første gang du prøver det.

Det er vigtigt at understrege, at en hællås ikke kan erstatte eller gøre op for, hvis dine løbesko er for store. Selv hvis du laver en virkelig god hællås på dine løbesko, kan du opleve at en for stor sko skaber den forkerte friktion og kan give vabler. Du kan læse mere om, hvordan du finder de helt rette sko i den rette størrelse til dine fremtidige løbeture.