http://cookie-script.com/s/.js

New Balance 1080 V10 eller Brooks Glycerin 17?

22-thumb

Vores absolutte bedste neutrale løbesko i 2020, er New Balance 1080 V10 og Brooks Glycerin 17

Hvilken model skal jeg vælge?

Skoene er begge neutrale og altså til dig, som har en neutral løbestil eller kun pronerer en smule indad. Ved test på vores løbebånd, er forskellen i støtte så lille at vi, på de fleste løbere, ikke kan se forskel.

Hælkappen på New Balance 1080 V10 er en lille smule mere fast og ikke polstret helt så meget som på Brooks Glycerin 17. Dette kan give lidt extra stabilitet.

Brugen

Begge sko er til daglig træning. Dvs. at de egner sig til alt fra 5 km til 40 km daglige træningsture, hvor fokus er at løbe skadesfri og bekymringsfrit med masser af stødabsorbering. Begge sko har god bounce, men Glycerin er en lille smule mere dynamisk, hvilket kan give dig en fordel, på de lidt hurtigere ture, hvor New Balance er lidt blødere og altså ikke giver helt samme kickback.

Med andre ord anbefaler vi løberen, som gerne vil forbedre sine tider, men stadig har brug for meget affjedring, at vælge Brooks Glycerin 17. Løberen som ønsker ren komfort og den blødeste stødabsorbering, at vælge New Balance 1080 V10.

Hældrop 

New Balance 1080V10 har 2 mm lavere drop end Brooks Glycerin 17. Når man sænker droppet, kommer løberen længere frem på midtfoden under landingen.
Derudover runder sålen på New Balance 1080 V10 mere end på Brooks Glycerin 17. Dette hjælper yderligere til, at man lander længere fremme på midtfoden. Begge sko er dog til hæl landing, men vil du lande længere fremme på foden anbefaler vi New Balance 1080 V10.

Underlag

Begge sko egner sig til samme underlag. Dog er sålen på Brooks lidt mere slidstærk, hvis du løber meget på Grus.

Bredde

Begge modeller er standard bredde “B” for damemodellen. Bredde “D” for herre modellen. New Balance 1080 V10 er en lille smule smallere end Brooks Glycerin 17, men har til gengæld en mere elastisk overdel. Har du en normal til smal fod, anbefaler vi New Balance 1080 V10. Har du en normal til bred fod, anbefaler vi Brooks Glycerin 17.

Er du stadig i tvivl, vil vi altid anbefale at du får testet din løbestil og set på dine fødder, hos en løbespecialist eller fysioterapeut.   Rigtig god fornøjelse!