http://cookie-script.com/s/.js

Optimer din løbestil og bliv en bedre mindre skadet løber

24-thumb

Du kan ved at optimere din løbeteknik både mindske sit energi forbrug samt nedsætte risikoen for skader.

Der er overordnet 3 fokusområder hvis du skal forbedre sin løbestil, løb afslappet, fokuser på åndedrættet og forbedre din kropsposition og holdning.

Løb afslappet:

  • Slap af i hænder, pande og hoved. Hvis du spænder i musklerne kan denne stivhed forplante sig i dit løb og derved vil du bruge mere energi end nødvendigt.
  • Slap af i ankelledet under fodafviklingen. Dette forbedre fodens egen stødabsorbering og derved og minimere risikoen for skader.
  • Forsøg at løbe mere glidende. Sørg for ikke at lande med foden for langt foran din tyngdepunktslinie (foran kroppen.). Dette vil resultere i en mere stejl hællanding som er med til at øge presset på dine underben og knæ. Samtidig vil en mindre stejl hællandning mindske dit energiforbrug da du ved at lande mere fladt på hælen eller midtfoden ikke bremser sit løb. En måde nemmere at lande med foden under din tyngdepunktslinie kan være ved at øge din skridt frekvens, altså tage flere skridt i minuttet.

Fokuser på åndedrættet:

  • Tag dybe vejrtrækninger og rolige vejrtrækninger og prøv at undgå at hyperventilere, en rolig vejrtrækning kan nemlig nedsætte din puls og derved være med til at løbe hurtigere uden at komme op i den røde pulszone.


Kropsposition og holdning:

  • Skyd bryst og skuldre frem, dette sikre at du åbner op for en bedre vejrtrækning.
  • Kig ikke ned når du løber, da dette vil gøre at du bøjer i rygsøjlen og giver dermed en øget og unødig belastning af ryggen. Så sørg for at opretholde et naturligt lændesvej i dit løb (dette er i øvrigt vigtigt altid at huske ikke kun når du løber).
  • Løb med armene i en 90 graders vinkel. Armene er vigtige da de er med til at forbedre fremdriften. Du skal bevæge armene frem og tilbage afslappet uden at spænde for meget op i muskulaturen.
  • Sæt af med strakt ben for at få størst mulig kraft i din afvikling. Dette gør at du får mere speed med mindre energiforbrug.


Du er altid velkommen til at kigge forbi vores butik for at få yderligere råd og vejledning.