http://cookie-script.com/s/.js

Sko til både løb og Fitness

Unavngivet-1024x576-1

Tre bud på sko, som du kan bruge både til løbebånd og fitness!

Er du også træt af at skulle slæbe to par sko med i fitness, når du både vil klare løbeturen på løbebåndet samt lave lidt styrketræning? Dine andre løbesko er sikkert beskidte efter dine sidste ture ude på de våde veje her over vinteren, så de må ikke bruges inden altså medmindre du gider stå med den helt store rengøring hver gang. Det gider de færreste. 

Her får du tre gode bud på løbesko, som du kan bruge som dine indendørssko, og som både kan fungere godt på løbebåndet og til styrketræning.

Det er blevet vinter og flere af os har skiftet en del af løbeturene ud med indendørs træning på løbebånd eller andre alternativer i fitnesscenteret. Om vinteren vælger flere ligeledes også at give styrketræning lidt mere opmærksomhed for at blive stærkere til den kommende sæson og forebygge skader. 

Enten så bruger du et par flade fitnesssko eller sneakers som indendørssko, som der ikke er optimale at løbe i med tanke på stødabsorbering eller også bruger du dine løbesko til styrketræning. Ingen af løsningerne er optimale da du først og fremmest reducerer stødabsorberingen i dine løbesko ved at løfte tungt i dem. Bløde sko, som løbesko oftest er, er heller ikke godt, hvis du laver diverse løft med vægt som squat, dødløft og lunges der kræver stabilitet omkring fodleddet. Derfor er det klart bedst at have en løbesko til løbebåndet også en stivere sko til styrketræning. Men vil du gerne slippe for besværet med to par sko, så tag et kig på Runners Lab´s bud på løbesko, som vi mener godt kan bruges som fitness sko og sko til løbebåndet. 

Sko til løbebåndet 

Det gode ved løb på løbebånd er at underlaget er blødere end de asfaltveje, som vi normalvis løber på. Det betyder, at du godt kan vælge nogle sko med lidt mindre stødabsorbering på løbebåndet. Derfor kan din sko på båndet også være ret lette. Det giver dig mulighed for at du kan løbe i nogle lidt ”hurtigere” sko på båndet end du normalvis ville vælge. Det skal dog gøres klart, at hvis du ikke er vant til at løbe og vil i gang på løbebåndet, så bør du vælge en sko med mere stødabsorbering samt få lavet en løbestilsanalyse for at få en sko, som der passer til din løbestil. 

Sko til styrketræning 

At du kan vælge nogle lettere sko til løbebånd gør også, at du kan kigge i retning af nogle tempo sko, som giver dig mere kontakt med jorden, når du løber. Dette er sko med et lavere hældrop, hvilket vil sige at der er mindre forskel i højden fra tå til hæl.  Dette er også optimalt for en fitnesssko, som der ikke må være for høj eller blød i sålen, da du dermed falder ned i sålen og rutsjer rundt i skoen. En fitness sko skal være mere stiv og give dig god og hurtig kontakt til underlaget.  

Her er tre bud på lette løbesko, som der stadig giver dig god stødabsorbering på løbebåndet men også kan bruges til fitness, fordi sålen i skoen er fladere og mere fast.

Brooks Hyperion Tempo

Dette er en sko som både er let, stabil og beskyttende. Overdelen er super lækker og blød samtidig med at den sidder tæt til foden og er ret stabil omkring hælkappen.

Skoen har en god stødabsorbering, så du sagtens kan bruge den til både korte ture og en lidt længere tur på løbebåndet. Hyperion Tempo er ret fast i mellemsålen hvilket også gør den god til at lave funktionelle træningsøvelser med.

New Balance Fuelcell Prism V2

Fuelcell Prism V2 er en super komfortabel sko med en lille smule stabilitet på indersiden. Den egner sig derfor godt til personer der falder en lille smule indad på fødderne eller som er platfodet.

Skoen har en rigtig blød stødabsorbering der gør at du får beskyttet kroppen godt mod stød fra løbebåndet. Men selvom skoene er blød er den ikke ustabil og bevægelig, hvilket også gør den perfekt til dine fitness øvelser. 

ON Cloudflow 3

On Cloudflow 3 har en utrolig lethed og funktionalitet til både løb og fitness træning. Med den unikke Cloudtech teknologi får du en følelse af at løbe på skyer, uanset distance.

On Cloudflow 3 har kun 6mm hældrop hvilket gør at man er tæt på underlaget og derfor får en stabil platform at stå på. Dette er en vigtigt egenskab når man udfører diverse fitness eller crosstrænings øvelser.