http://cookie-script.com/s/.js

Trans Rockies Run i Colorado, USA

71489501_10218732707802984_4313624071293108224_n

Beretning fra et løb, som kræver minimum en uges akklimatisering, grundet meget af løbet foregår i, og over, omkring 4000 meters højde.

Det er ikke ofte at jeg (Peter) mindes gamle løbserfaringer – altså at jeg pludselig får lyst til, at fortælle om et løb jeg har løbet tidligere. Men så kom Corona’en, og meget af det, vi har måtte leve med det seneste år, er minder og håbet om, at vi i fremtiden igen kan få masser af fantatiske løbeoplevelser.Min trofaste makke og jeg har i snart 15 år fulgt hinanden i tykt og tyndt til diverse løbe, cykle og triathlon oplevelser rundt omkring i verden. 
Da vi mødes som 28 årige, fandt vi hurtigt fælles interesse i, at deltage i oplevelser frem for ‘almindelige’ løb. Dette forstået på den måde, at de løb vi deltager i, skal give os noget mere, end bare en bestemt tid eller hastighed. Løbet har skulle give os noget med, som vi altid vil kunne mindes og måske også bruge fremover.Noget de fleste af vores løbe oplevelser har givet os, er nogle helt specielle kulturelle oplevelser. Når man f.eks deltager i et etapeløb med over 37 forskellige nationaliteter, som man løber, sover, spiser og deler toilet og bad med. Så får man sig virkelig en lærerig oplevelse for livet, uanset om man kommer i mål som nr. 1 eller som nr. chok.Det er blevet til over 100 marathonløb, 3 Ironmans, 3 af de største europæiske motions cykelløb, 4 gange gennemført Trans Alpine Run, og senest i 2019: Trans Rockies Run, som jeg her vil fortælle lidt om.

Vi deltog og gennemførte Trans Rockies run i Colorado USA 2019. Et bjergrigt etape løb på nogle af de højeste bjerge i Colorado.Et løb som kræver minimum en uges akklimatisering grundet, at meget af løbet foregår i, og enda over, omkring 4000 meters højde, hvor ilten er tyndere, og det derfor er en del hårdere at løbe i.Løbet afholdes hvert år (undtagen 2020 grundet Covid-19). Ruten går gennem Rockies Mountains i Colorado og deles op i 6 etaper. 
Rockie Mountains er meget øde, sammenlignet med de europæiske alper, og derfor camperes der om natten, da der ikke er nærliggende byer på ruten, og man derfor ikke kan indlogeres på hotel, idrætssale eller lignene. Dette gør løbet endnu mere intenst, og ikke mindst bliver sammenholdet på turen bliver bedre, da man som sagt, deler ens mest personlige med de 300 deltagere, der mødes fra mange forskellige steder i verden, for at dele deres passion for løb.       

       

Selve løbs oplevelsen er svær for mig at beskrive. Det er et etapeløb, hvor man hver morgen, starter omkring kl. 7 eller 8, og helst skal være i mål inden kl 14. Dette skal man på grund af, den store risiko for eftermiddags storme, i de høje bjerge hvor lynnedslag, haglbyger og kraftig vind, kan være en stor fare, når man befinder sig over trægrænserne. Den tidlige løbsstart, er med til at bidrage til det sociale sammenhold, som gør hele løbsoplevelsen til en uforglemmelig oplevelse og som americanerne selv kalder løber “Summer Camp For Big Kids” Oversat: “Sommer Kamp For Store Børn

Hvis du selv overvejer at deltage i et etape trailløb og har spørgsmål til træning, udstyr, logestik eller lignende kan du kontakte mig, Peter på telefonen: 20687777 eller mail: peter@runnerslab.dk
Udstyrslisten er her:
Altra Lone Peak 5
Topo MTN Racer
Salomon Sense Pro 10 SET
Salomon Agile Twinskin Shorts
Odlo Light Performance Tank
Bula Merino Wool Crew
Injinji Trail Performance
Odlo Warm Glove